.jpg)
Má ku vám prísť návšteva, chystáte nedeľný rodinný obed alebo len hľadáte inšpiráciu na rýchlu a zdravú večeru? Skvelým pomocníkom pri vymýšľaní chutného receptu sú kuchárske knihy. Ak ich doma nemáte, množstvo kuchárskej inšpirácie nájdete aj na internete. V priebehu pár sekúnd tam nájdete inšpirácie na raňajky, rodinné obedy či rýchle večere. Pri varení sa vždy odporúča používať sezónne potraviny, ktoré sú čerstvé a určite to výslednej chuti vášho jedla oceníte. Taktiež je vhodné využiť tepelné opracovanie podľa počasia. Ak je vonku krásny slnečný deň, skúste vymeniť sporák a trúbu za gril alebo vonkajšiu pec.
Môžete si tam užiť množstvo zábavy a spoločný čas s vašou rodinou počas toho, ako si spolu pripravujete grilovanú večeru. Na grile viete pripraviť takmer všetko. Najčastejšie si ľudia pripravujú zeleninu a mäso, pričom z mäsa sa teší najväčšej obľube kuracie. Kuracie mäso je obľúbené najmä pre jeho nízky podiel tuku a vysoký obsah bielkovín, čo ocenia aj športovci a ľudia, ktorí sa snažia schudnúť. Najmenej kalorické sú kuracie prsia, ktoré na 100g obsahujú až 23g bielkovín. Ak ich pripravíte bez kože, obsah tuku je len okolo 1-2 gramov na 100g mäsa. Kuracie prsia si viete pripraviť naozaj na veľa spôsobov. Ak ich chcete ugrilovať, odporúča sa ich predtým na pár hodín namočiť do marinády, aby nasali všetky vône a chute.
Ak si chcete pripraviť nízko kalorické jedlo, stačí, ak ich jemne potriete olejom, ochutíte a naprírodno ugrilujete. Ako dlho grilovať kuracie prsia chutnavareska.sk, aby ostali stále šťavnaté a zároveň boli dostatočne prepečené? Kuracie mäso sa zväčša pri grilovaním pripraví veľmi rýchlo, na rozohriatom grile bude kuracím prsiam stačiť 7-10 minút z každej strany. Dôležitý ukazovateľ prepečenosti mäsa je jeho vnútorná teplota, ktorá by mala dosiahnuť 75 stupňov celzia. Po dosiahnutí tejto teploty v strede mäsa si môžete byť istý, že mäso je dostatočne upečené až do hĺbky a zároveň sú zničené všetky potencionálne baktérie. Podobný postup platí aj pri grilovaním kuracích stehien či krídel. K takto pripravenému mäsu sa výborne hodí čerstvý šalát alebo grilovaná zelenina. Postupov na prípravu mäsa je naozaj mnoho, vždy si ale každý postup pred varením naštudujte.